De Seniorenraad Kerkrade bestaat dit jaar 30 jaar!

De Seniorenraad Kerkrade bestaat dit jaar 30 jaar!

In de afgelopen jaren heeft de Seniorenraad Kerkrade een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. De positie van de Seniorenraad Kerkrade als adviseur voor het gemeentebestuur is gegroeid van schriftelijk adviseren naar in een vroeg stadium meedenken over het  ouderenbeleid en de uitvoering hiervan. Leden van de Seniorenraad nemen hiervoor actief deel aan diverse werkgroepen en andere overlegvormen, zoals de Adviesraad Maatschappelijke Ondersteuning, de Cliëntenraad Werk en Inkomen en de wijkplatforms.

Zo heeft de Seniorenraad aan de wieg gestaan van het eenzaamheidsproject. De Seniorenraad is actief in de coalitie Een tegen Eenzaamheid en organiseert met medepartners in de diverse wijken activiteiten inde week van de eenzaamheid. Daarnaast vragen wij aandacht voor de leefbaarheid en de sociale samenhang in wijken en buurten. Sinds 2022 houdt de Seniorenraad spreekuur in het kader van het project Meedenkers. Hierdoor kunnen wij de signalen en vragen van ouderen nog beter behartigen.

Ook is er in de afgelopen jaren een nauwe band ontstaan tussen de Seniorenraad Kerkrade en instellingen zoals Impuls, de Meandergroep Zuid-Limburg, Zuyderland en de Kerkraadse adviesraden.

 

Op zaterdag 3 juni organiseert de jubilerende Seniorenraad Kerkrade in het Westhoes een muzikale middag voor de ouderen in de gemeente Kerkrade. De Seniorenraad hoopt u een gevarieerd programma aan te bieden. Met optredens van onze lokale artiesten en orkest zoals de AltBöhmische, Floor Bosman, John Vandeberg en Fer Kousen.

Inloop vanaf 13.00 uur. Afsluiting van deze bijzonder middag zal tegen 17.00 uur zijn.

U wordt ontvangen met gratis vlaai en koffie/thee en in de pauze is er gelegenheid voor het drinken van een gratis consumptie.

 

Vanaf eind april zijn er gratis toegangskaarten beschikbaar voor Kerkraadse ouderen, maar vol is vol.

Reserveer nu die datum reeds in uw agenda en houdt de website van de Seniorenraad, posters, flyers en persberichten in de gaten!

 

Het feest comité 30 jaar Seniorenraad Kerkrade.

Het Bestuur
Het Bestuur

2 reacties

Mevr. G. van den Boom Geplaatst op11:34 am - april 23, 2023

Zijn de kaarten al beschikbaar. En waar zijn ze te krijgen? Ik zou er graag 2 ontvangen/afhalen

  admin
  admin Geplaatst op3:27 pm - april 24, 2023

  Beste Mevr. G. van de Boom,

  Aanmelden voor een gratis entreekaart kan:
  – per email seniorenraadkerkrade@gmail.com of
  – telefonisch 045 – 541 16 67

  Met vriendelijke groet,
  Het feest comité 30 jaar Seniorenraad Kerkrade

Geef een reactie

Mogelijk gemaakt door WordPress | Theme: Chilly door SpiceThemes